Egy leendő néhai ...

Néhaiként az ember sokkal bölcsebb és magabiztosabb, hiszen már túl van az egészen...

A másik blog

Utolsó kommentek

  • Simon.Péter: @DanielClyburn: vidékiek és fővárosiak. :) (2017.01.15. 19:19) Jelek
  • Simon.Péter: @DanielClyburn: De az. Az UV nagyon hangulatos villamos volt, csak nem télen. (2017.01.10. 18:34) Kis pesti csoda
  • Simon.Péter: Akkor kénytelen leszek új blogot indítani "Egy volt leendő néhai visszaemlékezései" címmel. (2011.10.23. 21:40) Itt az idő!
  • Simone Lewis: Mi lesz a bloggal, ha elpusztul a világ? Akkor már nem leszel leendő. (2011.10.20. 14:12) Itt az idő!
  • GuloGulo: miért van, hogy az embereket jobban izgatja mi van az élet után, mint az, hogy mi van az élet előt... (2011.04.03. 23:06) A leendő néhaiságról
  • Utolsó 20

Pótszerek

2011.02.02. 22:57 - Simon.Péter

Címkék: élet vallás hit ember abszurd pótszer mankó tartás

Visszatekintve úgy tűnik, az ember pótszerek tömegével él és hal. A hal talán kevésbé. Nem csak megfogható dolgok lehetnek pótszerek, mint a kávé, alkohol, cigaretta, stb. (a stb. talán a legveszélyesebb mind közül), amelyek az unalom vagy a semmi helyett adnak valamiféle szertartást, kikapcsolódást, figyelemelterelést, élvezetet vagy egyszerűen csak tennivalót a kéznek, hogy ne lógjon ott olyan hülyén, hanem gyújtson rá. Lehetnek nehezen definiálhatók és megfoghatatlanok is.

Egyes pótszerek módszerek, amelyekkel elérhetjük, hogy ne kelljen olyan dolgokon rágódni, amelyekkel úgysem jutunk dűlőre, vagy ami még rosszabb, dűlőre jutunk, de nem tetszik az eredmény, ezért inkább azt gondoljuk, hogy nem jutottunk vele dűlőre. A nagy kezdőbetűs nagy dolgok ilyenek, mint a Zélet. (továbbá a Mindenség, meg Minden, amikről  egy ideje már tudjuk ugyan, hogy 42, de azt is érezzük, hogy ez nem túl sok)

Ha pedig nem tetszik az eredmény, vagy az az eredmény, hogy a nagybetűs kérdésre nincs Válasz, akkor jöhet néhány pótszer. Hit, vallás, fanatizmus, vagy csak asszimilálódni valamihez vagy valakihez és függővé válni tőle. Mankók ezek, amelyekre lehet támaszkodni, ha a saját tartás meginogna.

Ha pedig se mankó, se tartás, akkor élethosszig tartó depresszió, útkeresés, rossz útra tévedés vagy szuicid hajlam, habár ez utóbbi lehet a végletesen logikus gondolkodás eredménye is, ami valójában csak közönyös a saját lét iránt és csak kívülről tűnik többnek, mint közöny.

A bejegyzés trackback címe:

https://leendonehai.blog.hu/api/trackback/id/tr572634706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása