Egy leendő néhai ...

Néhaiként az ember sokkal bölcsebb és magabiztosabb, hiszen már túl van az egészen...

A másik blog

Utolsó kommentek

  • Simon.Péter: @DanielClyburn: vidékiek és fővárosiak. :) (2017.01.15. 19:19) Jelek
  • Simon.Péter: @DanielClyburn: De az. Az UV nagyon hangulatos villamos volt, csak nem télen. (2017.01.10. 18:34) Kis pesti csoda
  • Simon.Péter: Akkor kénytelen leszek új blogot indítani "Egy volt leendő néhai visszaemlékezései" címmel. (2011.10.23. 21:40) Itt az idő!
  • Simone Lewis: Mi lesz a bloggal, ha elpusztul a világ? Akkor már nem leszel leendő. (2011.10.20. 14:12) Itt az idő!
  • GuloGulo: miért van, hogy az embereket jobban izgatja mi van az élet után, mint az, hogy mi van az élet előt... (2011.04.03. 23:06) A leendő néhaiságról
  • Utolsó 20

A pótszerek sokféleségéről

2011.02.04. 21:45 - Simon.Péter

Címkék: drog alkohol vallás dohányzás hit ember abszurd katolikus pótszer tartás

Ahogy a poszáták lehetnek például kis poszáták, nagy poszáták és egyéb poszáták, úgy a pótszereknek is három nagy csoportja van. Lehetnek ehető, iható, tehető pótszerek, amelyek elhízást, függőséget, tüdőrákot, nem várt terhességet és még sokminden mást okozhatnak.

Lehetnek gondolható pótszerek, amelyek önámítást, komplexusokat, értelmetlen cselekedeteket, de sokminden jót is okozhatnak - ennek a pótszercsoportnak a közvetlen hatásai általában nehezebben kimutathatóak, mint az első csoportba tartozóké.

És persze lehetnek egyéb pótszerek, amelyek az eddigiek komplementer halmazát alkotják és minden eddig nem felsorolt dolgot okozhatnak. Minden bizonnyal az utóbbiak vannak a legtöbben. Az is valószínű, hogy sok az átfedés, gyakori az első két (vagy mindhárom) csoportba tartozók együttes használata. Egy valószínű és szemléletes példa lehet a pótszerhalmozásra, ha egy gondolható pótszer magunkévá tétele miatt egy iható pótszer használatához folyamodunk, de a lehetőségek száma végtelen, mínusz egy kicsi.

A legfontosabb és legnagyobb hatású pótszerek a gondolhatófélék családjába tartoznak. Mivel nehezen és leginkább a hosszútávú hatásaik által kimutathatóak, ezek jórésze legálisan használható, sőt, egyes pótszerek használata évszázadokon, évezredeken át kötelező volt. Az egyik legnagyobb hatású ilyen  pótszer a kerék, sőt, a kapuccsínó jelentőségével is vetekedő találmány, a vallás. Ennek a használata sok helyen még ma is kötelező, jobb esetben csak elvárt.

  Van ugyan néhány hely ezen a kicsi bolygón, ahol nem kötelező, de még csak nem is elvárt, mégis, az első csoportba, a tehetőfélék családjába tartozó dohányzás egyik következményéhez, a passzív dohányzáshoz hasonlóan, akaratuk ellenére erős hatással van a szert nem használókra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://leendonehai.blog.hu/api/trackback/id/tr162639480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása