Egy leendő néhai ...

Néhaiként az ember sokkal bölcsebb és magabiztosabb, hiszen már túl van az egészen...

A másik blog

Utolsó kommentek

  • Simon.Péter: @DanielClyburn: vidékiek és fővárosiak. :) (2017.01.15. 19:19) Jelek
  • Simon.Péter: @DanielClyburn: De az. Az UV nagyon hangulatos villamos volt, csak nem télen. (2017.01.10. 18:34) Kis pesti csoda
  • Simon.Péter: Akkor kénytelen leszek új blogot indítani "Egy volt leendő néhai visszaemlékezései" címmel. (2011.10.23. 21:40) Itt az idő!
  • Simone Lewis: Mi lesz a bloggal, ha elpusztul a világ? Akkor már nem leszel leendő. (2011.10.20. 14:12) Itt az idő!
  • GuloGulo: miért van, hogy az embereket jobban izgatja mi van az élet után, mint az, hogy mi van az élet előt... (2011.04.03. 23:06) A leendő néhaiságról
  • Utolsó 20

Mitől jó?

2017.01.06. 03:24 - Simon.Péter

Címkék: zene net előadás

Van egy éneklő francia lány, aki miatt már most tudom, hogy legközelebb a neten született hírességekről kéne írni, mert rendkívül bölcsnek érzem magam ezügyben és ez a rengeteg bölcsesség mind kikívánkozik. (szarkazmusveszély!)

Ez a fiatal francia lány, azt hiszem, először MySpaceen osztotta meg a dolgait, amire rátalált valaki - ez a valaki a producere most és koncerteket szervez neki. A Youtubeon is megtalálható egy egyszerű és kezdetleges produkciója. Ennek az összetevői:

Egy gitár - de nem virtuóz gitárjátékot látunk, sőt!

Egy loopbox nevű szerkezet, ami azt tudja, hogy ismétli a már elhangzottakat és előre programozott dolgokat is lejátszik -  az alig másfél perces videót először látva végig attól féltem, hogy rossz helyre nyúl benne és megrázza az áram. 

A szoba - én ide elképzelem a naponta átdübögő szomszédokat, akiket zavar ez az énekelgető bolond.

És a lány - akit jó hallgatni ugyan, de csak a hangja miatt azért valószínűleg nem lesz az évszázad énekese.

De ez a lány ezeket az olcsó, egyszerű dolgokat megtölti saját magával. Tehetséges és fanatikus. Tehetség nélkül csak egy szerencsétlen bolond lenne a sok közül, akiket az a balszerencse is ért, hogy exhibicionisták. Fanatizmus nélkül pedig ezt otthon, egyedül csinálná minden eszköz nélkül és eszébe sem jutna, hogy ezt bárki másnak hallania és látnia kéne.

És ami az egészből kisül, az te jó ég, mennyire jó!

Mielőtt továbblépnék, muszáj belinkelnem, hogy mindenki lássa ezt az exhibicionista, fanatikus, tehetséges bolondot, akinek ezt az alig másfél percét nem hiszem, hogy harmincnál kevesebbszer néztem már végig.

 Aztán szerencsénkre kinőtte magát és elkészítette a szerintem legkreatívabb klipet valaha, aminek szinte minden vágása önmagában is egy jó ötlet (jó, ezek egy része ismerős lehet már máshonnan, de nem így), ezek vannak sorba fűzve:

Toulouseban született, de élt Kongóban és az arab világban is - szinte minden számában tetten érhető egy-egy afrikai vagy keleti motívum.

 Vannak persze zenekaros koncertjei is, de képes arra is, hogy kiáll egy színpadra egyedül a loopboxával (ami azóta már persze profi cucc, és már nem kell aggódnom, hogy agyonvágja) és elviszi a műsort a hátán. Megtölti a produkciót saját magával. Nem is kell ennél több, mert amikor nézem és hallgatom, nyomokban sincs bennem hiányérzet. Nem hiszem, hogy egy szerző vagy előadóművész ennél többet elérhet.

Remélem, hogy ez a tehetséges, fanatikus bolond kellően makacs is, és nem hagyja, hogy kizökkentsék ebből az állapotából.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leendonehai.blog.hu/api/trackback/id/tr5612103701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása